Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο αγενής κ. Μουρούτης απαντά στο Newsbomb.gr μέσω Twitter!


Ύστερα από παρέμβαση του Μαξίμου και μετά την έντονη δυσαρέσκεια του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο «πολύς» κ. Γ. Μουρούτης αναγκάστηκε σε αναδίπλωση, δίχως βέβαια να κρατήσει την ψυχραιμία του.


Ο πυρετός σε συνδυασμό με την ίωση του αναπνευστικού μάλλον ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Γιώργο Μουρούτη, πιθανώς και στα νεύρα.
Επανέρχεται ο κ. Γιώργος Μουρούτης έπειτα από την αιφνιδιαστική ανοίκεια κριτική που άσκησε μέσα από την προσωπική σελίδα του στο Facebook για το ρεπορτάζ του “Newsbomb.gr” που περιέγραφε την κατάσταση που επικρατεί στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.
Παρότι υπήρξε παρέμβαση στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού να ρίξει τους τόνους, να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκαλεί αλλά και να ανακαλέσει απρεπείς χαρακτηρισμούς που περιέχονται στο σχόλιό του, ο κ. Μουρούτης αντέδρασε με εμπάθεια στην αναμενόμενη και πολύ ηπιότερη απάντησή μας. Αυτή τη φορά σχολίασε μέσω Twitterμε ύφος και εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε σύμβουλο πρωθυπουργού ευρωπαϊκής χώρας.
«Τελικά είστε και ψεκασμένοι + πνευματικά ανεπαρκείς. Αυτό που βάζετε με εισαγωγικά, αφορά συνέντευξη ηθοποιού με χρέη στην εφορία», σημειώνει ο κ. Μουρούτης.
Όταν ένας ασθενής που ταλαιπωρείται από ίωση έχει το ψυχικό σθένος και εμπνέεται από το τοπικό αποσυμφορητικό του ρινικού βλεννογόνου -το οποίο προφανώς χρησιμοποιεί- για να σχολιάσει στο Twitter, μόνο με συμπάθεια θα μπορούσαμε να τον αντιμετωπίσουμε. Άλλωστε ο υψηλός πυρετός προκαλεί σε ορισμένες περιπτώσεις παραλήρημα όταν είναι παρατεταμένος. Εκτός κι αν προσεβλήθη από το σύνδρομο της... ψεκασμο-φοβίας!  

Καλή καρδιά

Ευχόμαστε εγκάρδια στον σύμβουλο του πρωθυπουργού καλή επιτυχία στους ψεκασμούς για το συνάχι και τα περί πνευματικής επάρκειας ή ανεπάρκειας προτιμούμε να σχολιαστούν από την κοινή γνώμη. Όπως άλλωστε έγινε και στις περιπτώσεις που ο κ. Μουρούτης προκάλεσε ομηρικές φιλονικίες μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης με δημοσιογράφους. Τα περιστατικά με τους κ.κ. Κώστα Βαξεβάνη, Θάνο Δημάδη και Μαρία Δεναξά δεν θέλουν ιδιαίτερο σχολιασμό.
Ο ειδήμων στα θέματα επικοινωνίας θα έπρεπε να αντιληφθεί επίσης ότι αυτό που μπήκε σε εισαγωγικά είναι το σχόλιο που έβαλε ο ίδιος και συζητήθηκε σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους οι οποίοι απόρησαν. Κάποιοι μάλιστα σχολίαζαν «τι θέλει να πει ο ποιητής» ενώ ορισμένοι επεχείρησαν να το συνδέσουν με την πρόσφατη αποπομπή του κ. Σταύρου Παπασταύρου από το επιτελείο των συμβούλων του πρωθυπουργού.
Ως ειδικός ο κ. Μουρούτης θα έπρεπε να το σκεφθεί πριν απαντήσει. Αλλά και πάλι δικαιολογείται λόγω της ίωσης από την οποία ταλαιπωρείται. Αν και οι αντιδράσεις του είτε από το Facebook, είτε από το Twitter επιβεβαιώνουν πως ξεχωρίζει στην κοινωνική δικτύωση.
Άρα, δικαίως θα κέρδιζε και τον τίτλο του άτυπου υπουργού social media ο κ. Γιώργος Μουρούτης. Τελικά μας είναι ιδιαίτερα συμπαθής, μιας και δίνει μια νότα χαράς στην σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία.
Και πάλι, περαστικά… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου