Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ινστιτούτο Καραμανλής: Παρουσιάζει το Παρατηρητήριο Εκλογών


Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο πλαίσιο του ερευνητικού του έργου, σας παρουσιάζει το Παρατηρητήριο Εκλογών www.electionsnet.org.


Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα εκλογών και δημοκρατίας με έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.

Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει τον πολίτη και τους προβληματισμούς του στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης, να εντοπίσει τα κοινά προβλήματα ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες, παρέχοντας μια σφαιρική προσέγγιση με χρήσιμες πληροφορίες και αναλύσεις για εκλογικές- πολιτικές  τάσεις, δημοσκοπήσεις, συνεντεύξεις, εκλογικά αποτελέσματα, ψηφοφορίες, αλλά και συνεχή ειδησεογραφική κάλυψη των σχετικών εξελίξεων. 

Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί και αναλυτές, μαζί με την ερευνητική ομάδα  του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, επιχειρούν μια πολυθεματική - σε βάθος προσέγγιση των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων με ορίζοντα τις Ευρωεκλογές του 2014. 

Το Παρατηρητήριο Εκλογών φιλοδοξεί να αποτελέσει  σημείο αναφοράς, όχι μόνο για όσους παρακολουθούν στενά τα πολιτικά ή διεθνή ζητήματα, αλλά κυρίως για όσους επιθυμούν να είναι ενεργοί πολίτες. 

Το πρώτο μεγάλο αφιέρωμα του Παρατηρητηρίου είναι για τις Κυπριακές Προεδρικές εκλογές. Παρουσιάζονται αναλυτικά οι υποψήφιοι, το πολιτικό σύστημα της χώρας, τα κεντρικά προεκλογικά ζητήματα, αλλά και οι πολιτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση τους.

Έγκριτοι ακαδημαϊκοί και σχολιαστές εκθέτουν τις απόψεις τους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, την οικονομική κρίση και τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει συνεχής ροή ειδήσεων σε συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. 

Το ερευνητικό πρόγραμμα Παρατηρητήριο Εκλογών www.electionsnet.org υλοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου